Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το 205 Πανελλήνιο Συνέδριο Ρινολογίας της Ελληνικής Ρινολογικής Εταιρείας και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου Θα έχει διαφορετικά στοιχεία απότα προηγούμενα.

Στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Εταιρίας γίναμε όλοι κοινωνοί των προβληµάτων της εταιρίας που είναι Και απόρροια των πολλών επιστημονικών εκδηλώσεων. Αυτή η πρακτική πιστεύουμε τι έχει οδηγήσει σε μειωμένη υποστήριξη των εκδηλώσεών µας και συνακόλουθα τις περισσότερες εταιρίες, και κύρια την Πανελλήνια, σε δυσχερή οικονομικά
θέση. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ρινολογικής Εταιρίας σε καλές αλλά και δύσκολες εποχές προσπάθησαν και επέτυχαν, χωρίς συμβιβασμούς στο επιστημονικό επίπεδο, να εξασφαλίσουν την οικονομική της αυτάρκεια. Πιστεύουμε ότι αυτή τη λογική Θα ακολουθήσει και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει απὀ την Εκλογοαπολογιστική συνέλευση που Θα γίνει στη διάρκεια του 2050 Πανελληνίου Συνεδρίου.

Με συμφωνητικό που προσυπογράψαµε όλες οι επιστημονικές εταιρίεςτης ειδικότητάς µας, αποφασίσαμε το 2020 η Πανελλήνια να µην κάνει Σεμινάριο και το 2021 να µην κάνουν οι Θεματικές εταιρίες αντίστοιχη εκδήλωση. Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Θα υπάρξουν στρογγυλές τράπεζες της Πανελλήνιας Εταιρίας και θα συμμετέχουν η Ελληνική Εταιρία ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και η Ελληνική Εταιρεία Φωνιατρικής και Διαταραχών Κατάποσης και η Πανελλήνια Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου. Αν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα µε ορθολογικό τρόπο, στηρίξουμε µε
συνέπεια έστω και µε την απλή συνδρομή µας την πανελλήνια και προτάξουµετο «εμείς» του «εγώ» σύντομα θα έχουμε ισχυρές σε όλους τους τοµείς εταιρίες και υψηλού επιπέδου επιστημονικές εκδηλώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο και µε αυτή τη λογική σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στηρίζοντας την προσπάθεια µας στο Συνέδριο που οργανώνουµε στις 9-11 Οκτωβρίου 2020 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.